Eigenschappen van het tuinscherm

Modulaire opbouw

Met BEAUFOR tuinschermen worden gerecycleerde kunststof panelen geplaatst tussen aluminium palen. Beide kwalitatieve materialen die een onderhoudsvriendelijk en duurzaam resultaat opleveren. We sommen hieronder de verschillende onderdelen waaruit een BEAUFOR tuinscherm is opgebouwd.

Een BEAUFOR tuinscherm wordt modulair opgebouwd met panelen van 25 cm hoogte. De totale hoogte van het tuinscherm kan per paneel worden verhoogd tot een maximum van 250cm (opmerking: de maximaal haalbare hoogte wordt steeds project per project bekeken).

Panelen en toebehoren
  • Panelen: de panelen zijn vervaardigd uit een combinatie van recyclage en nieuwe kunststof. Ze zijn 194cm lang, 25cm hoog en 3,5cm breed. De panelen kunnen eventueel op maat gezaagd worden.
  • Bovenprofiel: aluminium profiel om de bovenzijde van het tuinscherm af te werken. Beschikbaar in dezelfde kleuren als de palen en panelen. Eventueel in twee verschillende kleuren als de beide zijden van het tuinscherm verschillend van kleur zijn.
  • Paneelversterking: metalen versterkingsprofiel dat elke twee panelen wordt voorzien om doorbuiging te voorkomen.
  • Paneelstop: de paneelstoppen worden gebruikt wanneer de palen in de grond worden verankerd. Ze worden onderaan de paal geplaatst en zorgen er voor dat de panelen niet kunnen verzakken. Als de palen op een verharde ondergrond worden geplaatst dan zijn deze paneelstoppen niet nodig.
Palen en toebehoren
  • Palen: de palen zijn van aluminium en afgewerkt met dezelfde kleurenfolie (of indien gewenst in een andere kleur) dan de panelen. Ze worden bij voorkeur verankerd in de ondergrond met snelbeton. Ze kunnen ook op een verharde ondergrond (terras, beton, tegels,…) geplaatst worden door gebruik te maken van een grondplaat + adapters.
  • Paaldop en zijprofiel: de palen worden bovenaan afgewerkt met een zwart kunststof afdekkapje dat met 2 inox schroeven op de paal wordt bevestigd. De aluminium zijprofielen worden gebruikt om een open paaleinde af te werken. Dit zijprofiel wordt in de open zijkant van de paal geklikt.
Verankeren tuinscherm
  • Snelbeton: standaard worden de palen verankerd in de grond met behulp van (gemiddeld) anderhalf tot 2 zakken snelbeton per paal. Afhankelijk van de situatie kan er meer of minder snelbeton gebruikt worden.
  • Grondplaat: de grondplaten worden gebruikt voor plaatsingen op verharde ondergronden. Ze worden met inox draadstangen en chemische verankering bevestigd. De palen van het tuinscherm worden over de grondplaat geschoven.
Voordelen BEAUFOR

BEAUFOR tuinschermen bestaan enerzijds uit kunststof (recyclage) panelen en anderzijds sterke aluminium palen. Deze combinatie zorgt voor een sterk en solide tuinscherm dat afgewerkt wordt in een kleur naar keuze. Vaak worden kunststof tuinschermen verward met houtcomposiet terwijl ze dit niet zijn. We sommen de verschillen met en de voordelen ten opzichte van houtcomposiet, hout en beton op:

Ook interesse in een BEAUFOR tuinscherm?

Vraag een gratis offerte aan!

Enkel op afspraak!

Beste bezoeker,

we werken enkel OP AFSPRAAK voor bezoeken aan onze showroom.

Een afspraak kan je maken via info@BEAUFOR.be of via 03 369 80 40.

Mvg,
Team BEAUFOR