Eigenschappen van het tuinscherm

Modulaire opbouw

Met BEAUFOR tuinschermen worden gerecycleerde kunststof panelen geplaatst tussen aluminium palen. Beide kwalitatieve materialen die een onderhoudsvriendelijk en duurzaam resultaat opleveren. We sommen hieronder de verschillende onderdelen waaruit een BEAUFOR tuinscherm is opgebouwd.

Een BEAUFOR tuinscherm kent een modulaire opbouw met panelen van 25 cm hoogte. De totale hoogte van het tuinscherm kan per paneel worden verhoogd tot een maximum van 250cm (opmerking: de maximaal haalbare hoogte wordt steeds project per project bekeken).

Paneel en bovenprofiel
 • Panelen: de panelen zijn vervaardigd uit een combinatie van recyclage en nieuwe kunststof. Ze zijn 194,5cm lang, 25cm hoog en 3,5cm breed. De panelen kunnen eenvoudig op maat gezaagd worden dmv zaagblad met fijne tanden.
 • Bovenprofiel: aluminium profiel om de bovenzijde van het tuinscherm af te werken. Beschikbaar in dezelfde kleuren als de palen en panelen. Eventueel in twee verschillende kleuren als de beide zijden van het tuinscherm verschillend van kleur zijn.
Paal, paaldop en zijprofiel
 • Palen: de palen zijn van aluminium en afgewerkt met dezelfde kleurenfolie (of indien gewenst in een andere kleur) dan de panelen. Ze worden bij voorkeur verankerd in de ondergrond met snelbeton. Ze kunnen ook op een verharde ondergrond (terras, beton, tegels,…) geplaatst worden door gebruik te maken van een grondplaat.
  Palen zijn verkrijgbaar in lengtes van: 200cm, 250cm, 300cm en 350cm. De palen kunnen op maat gezaagd worden.
 • Paaldop: de palen worden bovenaan afgewerkt met een kunststof afdekkapje dat op de paal wordt geklikt.
  De paaldoppen zijn beschikbaar in 5 kleuren: zwart, lichtgrijs, beige, kwartsgrijs en antraciet.
 • Zijprofiel: de aluminium zijprofielen worden gebruikt om een open paaleinde af te werken. Dit zijprofiel wordt in de open zijkant van de paal geklikt.
Paneelstop ``2Block``

Deze kunststof blokjes hebben twee functies:

 • Paneelstop in de paal:
  1/ als paneelstop worden ze onderaan de paal geplaatst en zorgen er voor dat de panelen niet kunnen verzakken en op de gewenste hoogte gehouden worden.
 • Paneelstop in de paneelversterking:  ze worden ook geklikt in een paneelversterking. Zo worden ze gebruikt als afstandhouder tussen twee palen en als paneelversterking
Paneelversterking
 • Paneelversterking: stalen versterkingsprofiel dat elke twee panelen wordt voorzien om doorbuiging te voorkomen. Voor de zwarte kleur van panelen wordt er een paneelversterking in elk paneel voorzien.
  Het profiel heeft 2 voorgeponste gaten aan de zijkanten en wordt samen met de 2Blocks gemonteerd.
  De paneelversterking gemonteerd met de 2Blocks wordt ook gebruikt als afstandhouder tussen twee palen.
  Deze paneelversterkingen hebben een lengte van 195,5cm.
Verankeren tuinscherm
 • Snelbeton: standaard worden de palen verankerd in de grond met behulp van (gemiddeld) anderhalf tot 2 zakken snelbeton per paal. Afhankelijk van de situatie kan er meer of minder snelbeton gebruikt worden.
 • Grondplaat: de grondplaten worden gebruikt voor plaatsingen op verharde ondergronden. Ze worden met inox draadstangen en chemische verankering bevestigd. De palen van het tuinscherm worden over de grondplaat geschoven.
Voordelen BEAUFOR

BEAUFOR tuinschermen bestaan enerzijds uit kunststof (recyclage) panelen en anderzijds sterke aluminium palen. Deze combinatie zorgt voor een sterk en solide tuinscherm dat afgewerkt wordt in een kleur naar keuze. Vaak worden kunststof tuinschermen verward met houtcomposiet terwijl ze dit niet zijn. We sommen de verschillen met en de voordelen ten opzichte van houtcomposiet, hout en beton op:

Ook interesse in een BEAUFOR tuinscherm?

Vraag een gratis offerte aan!