Eigenschappen & voordelen

Onderhoudsvrij

BEAUFOR kunststof tuinschermen zijn onderhoudsvrij. De kleurenfolies moeten niet behandeld worden. Gedaan dus met het verven, schuren of beitsen van je houten scherm. Enkel wanneer je tuinscherm vuilt ziet (stof, zand,…) kan je het eenvoudig met water proper maken. Dit kan zelfs met de hogedrukreiniger, in waaiervorm en onder lage druk.

Eindeloos kleurenpallet

BEAUFOR kunststof tuinschermen zijn uniek op de markt omdat er een aanbod is van meer dan 120 verschillende kleuren. Bovendien kan er op hetzelfde tuinscherm gewerkt worden met verschillende kleuren. Gedaan met compromissen sluiten met je buren, iedereen kiest gewoon de kleur die hij zelf wilt. Als je buurman graag een groen tuinscherm heeft dan is dat geen probleem om aan jouw kant te gaan voor RAL7016. Dit noemen we het 2Tone Concept (tweezijdige afwerking in verschillende kleuren).

BEAUFOR kunststof tuinschermen laten eindeloos veel kleurencombinaties toe. Wil je graag donkere palen combineren met licht gekleurde panelen? Het kan! Of zou je graag 2 van de 7 panelen in ander kleur willen om accenten te leggen? Ook mogelijk!

100% kunststof, 0% hout

BEAUFOR kunststof tuinschermen bevatten geen hout. Ze bestaan uit aluminium palen gecombineerd met kunststof panelen. In dit geval gaat het om PVC panelen die deels bestaan uit recyclage PVC en deels nieuwe PVC. Doordat ze geen hout bevatten, kunnen ze ook geen vocht opnemen zoals dit wel het geval is bij hout of houtcomposiet.

Duurzaam

BEAUFOR kunststof tuinschermen zijn rot- en splintervrij en bijgevolg heel duurzaam. Doordat ze geen vochtopname hebben, kunnen de panelen zelfs in de grond geplaatst worden. Er moet dus geen betonnen plaat onderaan voorzien worden (enkel in het geval van grondkering is dit aangewezen).

Gering gewicht

BEAUFOR kunststof tuinschermen zijn vrij licht van gewicht. Dit maakt dat ze makkelijk hanteerbaar zijn en dus eenvoudig te plaatsen. Licht in gewicht betekent echter niet dat ze niet sterk genoeg zijn voor wind en stormen. Bij een goede plaatsing kunnen ze elke weertype perfect aan.

Ook interesse in een BEAUFOR tuinscherm?

Vraag een gratis offerte aan!